Zdrowe kosmetyki naturalne
Naturalne sposoby na codzienne zdrowie

Zakaz handlu tłuszczem – rozporządzenie w sprawie żywności i długotrwałe zdrowie cd

Posted in Uncategorized  by admin
May 22nd, 2018

Państwa mogłyby na przykład wymagać od restauracji obniżania poziomu sodu w przygotowywanych produktach spożywczych, tak jak w przypadku Nowego Jorku z tłuszczem trans i mogą wymagać etykiet ostrzegawczych na żywność. W ciągu ostatnich kilku dekad problemy związane z bezpieczeństwem żywności rozwinęły się w kwestiach chorób przenoszonych przez żywność i zanieczyszczeń, takich jak ołów, w celu uwzględnienia wpływu składników żywności na choroby przewlekłe, takie jak choroby serca. Właściwa rola rządu polega na dalszym badaniu składników żywności w celu określenia bezpiecznych warunków ich stosowania. Rząd ma władzę i obowiązek regulowania niezdrowych aspektów zaopatrzenia w żywność, a sztuczne tłuszcze trans są prawdopodobnie ważną granicą. Fakt, że ramię regulacyjne rządu USA podąża teraz za przykładem innych krajów oraz niektórych amerykańskich miast i państw w odniesieniu do tłuszczy trans sugeruje, że osiągnięto przełom; Regulacyjne ponowne rozpatrzenie składników, takich jak cukier, kofeina i sól, może być dalej w porządku obrad.
Finansowanie i ujawnianie informacji
Formularze ujawnień dostarczone przez autorów są dostępne wraz z pełnym tekstem tego artykułu na stronie.
Author Affiliations
Ze Szkoły Polityki Publicznej w Sanford, Duke University, Durham, NC (KDB); oraz Departament Zdrowia Publicznego i Centrum Badań nad Otyłością i Edukacji, Temple University, Filadelfia (JLP).

Materiał uzupełniający
Referencje (5)
1. Mozaffarian D, Katan MB, Ascherio A, Stampfer MJ, Willett WC. Kwasy tłuszczowe trans i choroby sercowo-naczyniowe. N Engl J Med 2006; 354: 1601-1613
Full Text Web of Science Medline
2. Departament Zdrowia i Opieki Społecznej. Wstępne oznaczenie dotyczące częściowo uwodornionych olejów; prośba o komentarze oraz dane naukowe i informacje. Fed Regist 2013; 78: 67169-67175

3. Dietz WH, Scanlon KS. Wyeliminowanie stosowania częściowo uwodornionego oleju w produkcji i przygotowywaniu żywności. JAMA 2012; 308: 143-144
Crossref Web of Science Medline
4. Kodeks przepisów federalnych. 21 CFR 570.38 – określenie statusu dodatku do żywności.

5. Kodeks przepisów federalnych. 21 CFR 570,30 – kwalifikowalność do klasyfikacji jako ogólnie uznawana za bezpieczną (GRAS).

Zamknij odniesienia
Powołując się na artykuły (24)
Zamknij Cytowanie artykułów
Komentarze (6)
[patrz też: Kosmetyki ekologiczne, Kosmetyki naturalne producent, anatomia palpacyjna ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: anatomia palpacyjna Kosmetyki ekologiczne Kosmetyki naturalne producent